zaterdag 1 maart 2014

bananenbrood op zaterdag...


Wat doe je met 4 overrijpe bananen? Bananenbrood maken! Heerlijk lekker, snel gemaakt en maar een beetje een calorie bom ;-)


Het recept, dat doe ik ongeveer met de natte vinger. Een samenraapsel van vele recepten en een beetje van mezelf.

Maar jij mag het hier zomaar en voor niets lezen en gebruiken. Maak je het ook? Laat me dat dan weten of nog beter, geef me een proefstukje ;-)



Ingrediënten:
- 3à4 heel rijpe bananen
- 3 eieren
- 200 gr bloem
- 50 gr amandelbloem
- 2/3 zakje bakpoeder
- 130 gr boter
- 125 gr suiker, combinatie van kristalsuiker (of rietsuiker) en bloemsuiker
- snuifje zout
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- grote hand vol amandelnoten

Recept:
- zorg dat je boter plattekes is (of doe zoals ik, steek die gewoon even in de microgolf) en meng deze goed met de suiker
- klop het eiwit samen met het snuifje zout goed stevig op, draai eens boven je hoofd, het mag niet eruit komen vallen :-)
- meng de eidooiers met het boter-suiker mengsel
- zeef boven dit mengsel je bloem, bakpoeder, amandelpoeder, kaneel en gember. Goed doorroeren
- pureer je bananen en meng dit door het beslag
- hak de amandelnoten grof en doe dit onder het beslag
- neem je eiwit en meng dit voorzichtig in 2 keer onder het mengsel
- giet in vorm en zet voor ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen