vrijdag 26 september 2014

retro kleedje voor mezelf...

Ooit in een ver verleden heb ik uit een burda van de bibliotheek een patroon overgenomen, evenals een kopie van het stappenplan. Patroon geknipt, stof geknipt en bijna in elkaar gestoken.

En daar stopte het dan voor 2 zomers lang. Bijna toch, want in augustus was ik het beu, dat kleed moest eindelijk eens afgewerkt worden zodat ik het toch nog dragen kon.

Zo gezegd, zo gedaan. Blij dat ik ben, want het past echt goed. Misschien beetje kort en dan vooral omdat de rok graag gaat vliegen. Ik ben er al mee gaan picknicken, op een familiefeest geweest, ... en complimentjes gekregen! Dus weeral een succes, want het valt niet op dat het een eigen maaksel is. Daar doen we het eigenlijk ook wel voor, niet?

Er zijn zeker wel veranderingen aan het patroon gedaan. De riem is mijn eigen ding, met een strikje dus. Ik haat banden in mijn nek, dus heb ik ze recht naar achter gemaakt. De verschillende stroken heb ik op 1 mm gestikt, zo gaat dat mooier blijven hangen. Een blinde rits die perfect blind is, zit ook in de zijkant.
De bovenkant is gevoerd, de onderkant had al genoeg stof naar mijn zin.Het patroon komt uit een burda: Halter Dress 06/2011

En ook nu weeral 4 foto's van de shoot met de man. Veel plezier ermee!7 opmerkingen: