zaterdag 24 september 2016

Na de blogmeet, nu de sew challenge

Na de blogmeet was het nu mijn beurt voor de sew challenge. Ook dit had Davina uit haar hoge hoed getoverd, een echte bezige bij dus!

Nu had ik gezegd dat ik graag mee deed, maar niet begin september omdat het te druk zou zijn met school. Spijtig genoeg ben ik door de zwangerschap niet mogen gaan werken, dus had ik beter wel begin van het schooljaar gekozen. Ik kan me precies niet zo goed concentreren en nog minder aan een projectje waar ik echt nieuw in ben. Oh ja, die buik begint ook wat in de weg te zitten.

Maar nu, wat was de sew challenge? Ik moest 3 criteria zoeken voor iemand en iemand anders moest mij 3 criteria geven.
Ik gaf mijn criteria aan Brighid, ga zeker haar blog eens bekijken.
Ik kreeg mijn criteria van Kim, van de blog Momaloki. En ik heb heel hard gevloekt. En nog eens. En daarna zeker nog een keer of 10. Waarom? Mijn criteria waren niet van de poes, nl. voor een volwassen mannelijk persoon, gebruik 1 van je 3 oudste stofjes en verwerk minstens 1 knoop.

Eerlijk, knopen heb ik met hopen en verwerk ik graag, ik heb geen schrik van een knoop aan te naaien of knoopsgaten te maken (dankjewel geweldige pfaff!). Maar de rest was veel moeilijker.
Ik naai al bijna 9 jaar, dus ik heb wel wat oude stofjes. Maar de oudste stofjes zijn echt wel vrouwelijk of kinderlijk of miskopen. Dus dat was een moeilijke. Maar ik heb een oud stofje genomen dat toch al even in de bakken ligt. Maar sorry, niet helemaal geslaagd, het is niet 1 van mijn 3 oudste.
Dan voor een man, tja voor Christophe dus. Eerst ging ik een hemd maken en ik heb wel een paar oudere katoentjes liggen die daarvoor zouden kunnen dienen, maar zonder de aanwezige concetratie zag ik dat toch niet echt zitten. Alle boekjes op de schoot en op zoek naar iets dat ik wel kon. Ik had 2 shorten, 1 jogging en 1 T-shirt uitgekozen met een (ouder) stofje in het hoofd. Christophe mocht kiezen en koos voor de jogging. Het is de Marvin joggingbroek uit La Maison Victor, editie 2 van 2015 geworden.

Ik nam Christophe zijn maten, vergeleek met de matentabel en koos de maat. En dan begon de stress en de s**t en ... al het gevloek dus. Uiteraard vergeten dat LMV te groot is en niet goed het patroon nagemeten. Te groot dus en maar aanpassen en nog eens driegen (met de naaimachine uiteraard) en nog eens passen en ... Ook Christophe zag het niet helemaal goed komen, maar het is af geraakt.
Ik ben nog niet helemaal tevreden maar hij kan er thuis mee luieren, wat toch het oorspronkelijke plan was.

Aan de enkels en de zakken heb ik de slechte kant van de stof gekozen om te gebruiken. Omdat het allemaal wat blauw werd, heb ik voor rode details en rode sierstiksels gekozen. De knopen zijn voor decoratie, dat geef ik toe.

Hopelijk heb ik mijn criteria toch gehaald.


Heb je interesse in de andere dames van de sew challenge deze week, klik dan zeker op de verschillende links hieronder:
B-naais - C-art-o-line - Molemiekes naaiblog - Mimaloki - De zussen (Lies) - Flaflinko - Lucky Mie - La vie de lady Rose - Hutse PrutsMomfie - Bij oogappelSien - Naaisgerief (TinneV)


Toch grappig dat de huisfotograaf er niet graag met zijn gezicht opstaat. Maar ga zeker eens naar zijn site kijken voor mooie foto's!

10 opmerkingen:

 1. waauw, toch chique gedaan en goed dat je bleef volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keitof met die rode accentjes! Ik vind het zeker geslaagd. En een joggingbroek mag wat loose fit zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof gedaan!! Mooi stofje ook. De ideale comfybroek ☺️.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry voor het vloeken! Ik vind je creatie toch meer dan geslaagd. De rode accentjes zijn super. Een zondagse -ik-ga-niet-verder-dan-de-lokale-bakker-broek. Well done :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet geen sorry zeggen voor het vloeken, het was een uitdaging en daar ben ik fan van. Het was de 1e keer dat ik voor een volwassen man een kledingstuk naaide, dus het was niet perfect van de eerste keer, maar dat kan je ook niet verwachten dan.

   Verwijderen
 5. Leuk! Dat gevloek kan je helemaal niet meer zien op de foto's! Echt tof gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai en dat terwijl je ook nog zwanger bent...! Van volhouden gesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai en dat terwijl je ook nog zwanger bent...! Van volhouden gesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toffe joggingbroek! Ik vind de rode accenten super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen