vrijdag 7 oktober 2016

een (kort) jurkje voor ons baby meisje uit Knippie

Ik heb me maar een abonnement genomen op Knippie. Ik kocht de laatste maanden de tijdschriften omdat ik er telkens wel minstens 1 leuk patroontje in vond. Er gaan zeker nog Knippie kledingstukken verschijnen.

En zo soms kreeg ik een Knippie. Zoals editie 5 van 2015. Op naaiweekend 1 zaten er meerdere in de goodiebag. Dus op naaiweekend 2 heb ik me dan maar aan kleedje 5 van die editie gewaagd. En ondanks ik het vroeger ├ęcht moeilijk vond om uit een Knip of Burda te naaien, kan ik nu de taal goed volgen en weet ik naar waar ik moet toewerken. Zou ik eindelijk echt een beetje weten hoe ik moet naaien?

Terug naar het kleedje. Het valt kort uit, misschien kan ik het beter een tuniek noemen. De mouwen lijken daarentegen zo lang, misschien dat ik die nog ga moeten inkorten. Verder vind ik het echt een leuk en gemakkelijk kleedje.
Ik heb met dit kleedje een nieuwe techniek geprobeerd, uitgelegd door Davina: een rolzoompje met de overlock. Zowel aan de mouwen als onderaan toegepast en ik moet zeggen, dat ging vlot! Dat ga ik zelfs nog opnieuw doen, want het is een snelle en leuke techniek.
De stof is gekocht op naaiweekend 1. Toen stond Deborah van Cas en Nina met haar stofjes daar ineens. Ik heb me toen even laten gaan. De stof is van Fragile, oorspronkelijk ging er ook een kleedje voor mij uitkomen maar dat zal niet voor direct meer zijn.

2 opmerkingen:

  1. het ziet er inderdaad een kort maar mooi kleedje uit (of gewoon te lange mouwen, ik ken niets van proporties bij baby's :-p )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk! Ik begrijp nog steeds geen Knippies...

    BeantwoordenVerwijderen