woensdag 29 januari 2014

een niet-zo-perfect-kleedje...

Maar ik ben zo fan van het stofje! Gelukkig was het een stofje van het stoffenspektakel waar we niet al te veel geld aan hebben uitgegeven. En volledig gevoerd, dus ondanks de blote armen, toch nog aangenaam warm.

Het patroon is de Anaïs van IeneMiene. Maar ergens ben ik toch de fout ingegaan. Mijn heupen en borsten zijn aanwezig, maar mijn taille is veel minder groot. En dat is het voordeel van je eigen kleding te maken, je past aan. Maar hier ergens toch verkeerd geweest. Ik kan amper ademen :-) Maar ze is af en draagbaar als ik niet teveel eten moet.

zaterdag 25 januari 2014

ik ben tante...

En dat voor de allereerste keer voor 1 van de vele zussen en broers die ik heb.
Mijn kleine broer (wat je klein noemt natuurlijk, hij is jonger maar wel een kop groter) is papa geworden!
En ikke ook blij :-D En dan maar starten met een pakketje te maken. We kregen de sekse niet te weten, dus op zoek naar een uniseks stofje, wat ik niet zo gemakkelijk vond. Maar het is gevonden, schattige gele eendjes bij 1 van de 2 plaatselijke stofwinkels. We startten aan het pakket en het moest groot worden!


- Uiteraard een wikkeldeken. Bij vrienden een succes, dus hopelijk ook bij hen.
Al meermaals gemaakt hier, hier en hier.
- Een pamperzakje, ook hier gemaakt. Gevuld deze keer, omdat je nooit teveel pampertjes en doekjes kunt hebben.
- Een muts, voor de eerste keer, even gevloekt, maar o zo schattig!
- Een body'tje met een eendje erop.
- Een knuffeleend, zelf getekend, gewoon omdat het schattig is.
(Ik geef toe, op het internet wel naar ideetjes gaan zoeken)

Proficiat broer!


woensdag 22 januari 2014

we zitten op les...

Of zoiets toch :-) Bij NHA heb ik me ingeschreven om de cursus ''Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID' te volgen. Gewoon omdat ik graag nog veel meer bijleer. Dus hier ga je af en toe ook wat werken van deze cursus zien passeren. En dat allemaal bijna voor mezelf. 

De eerste lesjes zijn echt de basis, maar daarna krijg je patroon tekenen, beginnend met een rok. We moeten dus wel nog zien of het goed/leuk is. Maar we kijken er al naar uit.

Het eerste hoofdstuk is al een hele hoop uitleg en daarna moet je een kussenhoes maken. Ik dus naar Ikea en daar 2 kussens gaan kopen. Patroon tekenen, stof uitknippen, naaien en klaar.
Vind ze wel mooi, maar vind de foto's mooier :-D











zondag 19 januari 2014

we zitten niet echt stil...

Maar we hebben te weinig tijd om van alle werkjes een foto te maken en er dan ook nog eens een blog bericht over te schrijven :-)

Maar vandaag is de dag dat ik alle kleedjes en stukken al ga laten fotograferen door mijn ventje. Daarna komen er blog-berichtjes van. Dus nog even geduld!


Ik heb trouwens een online winkeltje gevonden waar ik heel veel leuke stofjes gekocht heb. Nee, ik maak reclame omdat ik tevreden ben, niet omdat ik er iets voor krijg. Maar ben zeer tevreden van zowel de stof als de service. En het is zeer slecht voor de portemonnee ;-)
Allemaal tricot van fragile trouwens.


En ondertussen heb ik al een lijstje gemaakt om deze stofjes te verwerken.

Want mijn kerstcadeau bestond uit een boek. En niet zomaar een boek, maar een super leuk naaiboek, nl Droomjurken. En daar stonden 2 jurken in die ik wel eens testen wil. Spijtig genoeg zal ik alle patronen moeten vergroten, want het is maar voor smalle dames vind ik. Maar ik zal zeker laten weten wat ik er van vond!